De kerstklassieker: Eggnog latte

eggnog latte

De echte kerstklassieker is toch wel Eggnog! Met dit Eggnog Latte-recept, gemaakt met de Simply suikervrije en vegan Eggnog siroop, kun je de heerlijke smaak van Eggnog combineren met een shot Kofjebean espresso en zacht melkschuim. Heerlijk!

Zelf Eggnog maken kan echt een flink karwei zijn, maak het jezelf gemakkelijk en gebruik van onze Simply Eggnog siroop. Doordat de siroop suikervrij is en ook nog eens zonder lactose (en vegan) kun je echt goed genieten van deze Eggnog. Vul het recept aan met wat nootmuskaat en kaneel voor wat extra pit.

Wat heb je nodig

Hoe maak ik een Eggnog latte?

  1. Begin met het zetten van een espresso van Zachte Mocca Kofjebeans en doe dit in een hoog glas.
  2. Terwijl de espresso wordt gezet, verwarm je de melk in een steelpan op laag vuur. Klop de melk op waardoor deze schuimt.
  3. Voeg aan de espresso naar smaak 1 of 2 shots (15 of 30 ml) imply suikervrije Eggnog siroop toe.
  4. Voeg aan het glas de warme en opgeschuimde melk toe.
  5. Maak het recept af met een beetje gemalen kaneel en/of nootmutkaat.
  6. Genieten maar!