Waar komen onze Kofjebeans (koffiebonen) vandaan?

Proef alle koffiebonen proefpakket XL

Bij Kofjebean verkopen we bonen uit één land (de Peruaanse koffiebonen) als blends (Zachte mokka; Forte en de Italiaanse mix) die zijn samengesteld van koffiebonen uit verschillende landen en streken. Waar komen onze Kofjebeans (koffiebonen) vandaan? De koffiebonen uit verschillende landen hebben allemaal hun eigen eigenschappen en smaakprofiel. In dit artikel vertellen we hier met trots meer over.

Peruaanse Kofjebeans (koffiebonen)

Onze Peruaanse koffiebessen worden verbouwd in de regio Cajamarca. In het Andesgebergte groeien de koffiebessen op zo’n 1.600 tot 1.800 meter boven zeeniveau en zorgen voor een zoetige en fruitige smaak. Deze koffiebonen komen terug in onze single origin Peruaanse koffiebonen in de Zachte Mocca mix en in onze Italiaanse mix.

Braziliaanse Kofjebeans (koffiebonen)

In het centrale westen van Brazilië worden in de regio Cerrado onze Braziliaanse koffiebessen geteeld. Op de vruchtbare gronden die je daar kunt vinden genieten de koffiestruiken van de subtropische warmte en hoge luchtvochtigheid. Deze bonen zijn mild van smaak en hebben een notige smaak en je kunt er zelfs een vleugje van karamel in ontdekken! Wij gebruiken de Braziliaanse bonen als basis in zowel onze Zachte mocca mix, de Forte mix en de Italiaanse mix.

Ethiopische Kofjebeans (koffiebonen)

Op zo’n 1.300 tot 1.800 meter boven zeeniveau groeien in een beboste omgeving onze Ethiopische koffiebessen. De Djimmah regio vind je in het zuiden van Ethopie en de bonen hier vandaan zorgen voor een spannende kleurrijke smaak in de koffieblends. In de Ethiopische bonen kun je zowel de smaak van bessen en citrusvruchten herkennen maar ook wat kruidige tinten zoals kaneel. De Ethiopische koffiebonen zijn een smaakmaker in onze Zachte mocca mix, de Forte mix en de Italiaanse mix.

Indiase Kofjebeans (koffiebonen)

In de Indiase regio Karnataka groeien de koffiestruiken op zo’n 1.000 tot 1.500 meter boven zeeniveau. Doordat de koffiebessen tijdens het groeien worden blootgesteld aan de zilte zeelucht krijgen zij een kenmerkende volle en kruidige smaak waarin je kruiden als kardemom, kruidnagel, peper en nootmuskaat kunt herkennen. De Indiase koffieboon zijn een waardevolle toevoeging in onze Italiaanse mix.

Colombiaanse Kofjebeans (koffiebonen)

Colombia is na Brazilië de grootste koffieproducent ter wereld. Op zo’n 2 kilometer boven zeeniveau vind je de regio Huila. In deze regio worden koffiebessen geteeld met een volle body. In de afdronk van deze koffiebonen kun je tonen herkennen van vanille, hazelnoot en karamel. Wij gebruiken de Colombiaanse koffiebonen in onze Forte mix.

Met de hand geplukt en langzaam gebrand

Alle bonen zijn UTZ/ Rainforest Aliance gecertificeerd en worden met de hand geplukt. Daardoor hebben suikers in de koffiebes langer de tijd gehad om te ontwikkelen. Ook wordt hiermee voorkomen dat rijpe en onrijpe bessen tegelijkertijd worden geoogst en gebrand. Het branden gebeurt volgens de slow-roest methode. Hierbij wordt de koffie voor een langere tijd op een lagere temperatuur gebrand. Daardoor hebben onze koffiebonen een matte uitstraling en krijgen alle aroma’s de tijd om zich te ontwikkelen in de koffieboon.